Tuinhaard met houtopslag

Een tuinhaard met houtopslag

Wanneer u gebruik maakt van een tuinhaard is het natuurlijk ook zaak om het materiaal zo goed mogelijk op te bergen. Onder de juiste condities brandt hout namelijk het beste. Behalve de langdurige opslag is het ook fijn om het hout bij de hand te hebben op het moment dat u daadwerkelijk een vuur in uw tuinhaard aan het stoken bent. Voor beide situaties biedt een tuinhaard met houtopslag u de uitkomst. Er bestaan veel verschillende soorten houtopslag. Veel mensen bewaren het hout in hun schuur, of op een andere beschutte plek in de tuin. Bijvoorbeeld afgedekt met plastic onder een afdak. Elke keer pakken zij tijdens het stoken van een vuur de hoeveelheid hout die zij denken nodig te hebben. Dit kan dus ook betekenen dat zij tijdens het stoken van een vuur meerdere keren terug moeten lopen naar de opslagplaats.

Degelijk en fraai vormgegeven

Met een tuinhaard voorzien van een houtopslag is dit laatste niet meer nodig. Kiest u namelijk voor een dergelijke tuinhaard, dan kiest u voor een praktische meubel. U plaatst een bepaalde hoeveelheid hout in de speciaal daarvoor bestemde plek. Hiermee heeft u het hout dat u eventueel extra nodig heeft, altijd dicht bij de hand. Bovendien zijn de ontwerpen van deze tuinhaarden niet alleen praktisch, maar ook esthetisch. De houtopslag is fraai vormgegeven en vormt één geheel met de tuinhaard zelf. Dit maakt het plaatje van een knusse tuinhaard helemaal af.

Het materiaal van de buitenhaard

Bijna de helft van de buitenhaarden die wij in ons assortiment hebben, zijn voorzien van een houtopslag. De opslagruimte is handig geïntegreerd in het ontwerp van de tuinhaard en oogt hierdoor professioneel. Het zal zeker indruk maken op de gasten die gezellig een avondje met u rondom het haardvuur komen zitten. De tuinhaarden met houtopslag die u op onze webpagina treft, zijn allemaal vervaardigd van staal of Cortenstaal. Deze twee materialen worden tegenwoordig het vaakst gebruikt wanneer het gaat om tuinhaarden.

Cortenstaal, sterker bestaat niet

Vooral Cortenstaal, het zogenaamde ‘roestige staal’ is populair en wordt tegenwoordig graag gebruikt door architecten. Deze staalsoort vormt zijn eigen beschermlaag wanneer hij wordt blootgesteld aan diverse weersomstandigheden. Hierdoor is hij zo sterk en gaat hij lang mee, overeenkomstig met roestvrij staal. Van Cortenstaal worden eveneens vaak plantenbakken, zeecontainers en kunststukken gemaakt. Graag lichten we een kleine selectie tuinhaarden met houtopslag voor u uit, zodat u een indruk kunt krijgen van ons ruime assortiment. Daarna kunt u met het grootste gemak via onze webpagina alle opties uitgebreid nagaan.

GardenmaxX Soler Corten

Deze één meter twintig hoge tuinhaard is een échte blikvanger. Met zijn prachtige bruine roestkleur gaat hij helemaal op in uw tuin. Het fijne aan deze kleur is dat hij past bij elke stijl. Zowel in moderne als in meer klassieke tuinen komt deze tuinhaard geheel tot zijn recht. In tegenstelling tot veel andere modellen, is deze tuinhaard met houtopslag rond van vorm. De houtopslag bevindt zich onder de stookplaats. Hierdoor kunt u het hout dat u nodig heeft, gemakkelijk pakken.

Tuinhaard Hotpot

Wist u dat het grappige woord hotpot in het Nederlands vertaald kan worden met jachtschotel? Het kenmerkende van deze maaltijd is dat het een alles-in-één schotel is. En dat geldt eigenlijk ook wel voor deze tuinhaard die onder andere van een houtopslag is voorzien. Het item bevat alle mogelijkheden die u zich wenst en mag zichzelf hierdoor een zeer praktisch gebruiksvoorwerp noemen. Deze tuinhaard is in totaal, met de rookafvoer samen, twee meter lang. Het brandgedeelte is breed en diep. Aangezien de houtopslag zich hier direct onder bevindt, geldt hetzelfde voor deze ruimte. U kunt dus zorgeloos een behoorlijke hoeveelheid hout kwijt en hoeft gedurende de avond niet constant heen en weer te lopen.

GardenmaxX Sanga Corten

Deze tuinhaard met houtopslag kenmerkt zich door zijn bijzondere vorm. Of misschien beter gezegd, zijn vormgeving. De Sanga Corten heeft namelijk, net als de andere tuinhaarden in de Sanga-lijn, een kegelvorm. De voorkant, daar waar de opening zit, bevindt zich niet aan een van de vlakke kanten, maar aan een puntige kant. Dit geeft deze tuinhaard met houtopslag direct een heel ander aanzicht. De stapels houtblokken krijgen hiermee ook meteen een iets nonchalanter uiterlijk. Hoewel deze naast elkaar geplaatst kunnen worden, stapelt u het hout dusdanig, dat zowel de lange kant als de zaagkant zichtbaar zijn. Deze ruimte voor de houtopslag is ook meer dan voldoende.

Tuinhaard Nevita

Deze ruim twee meter lange tuinkachel, vervaardigd van staal, heeft een zeer ruim brandgedeelte. Het vuur is voor u duidelijk zichtbaar en dit geldt ook voor de ingebouwde houtopslag. Deze ruimte is namelijk net zo breed en bijna net zo hoog als het gedeelte waarin u het vuur stookt. In de eerste plaats betekent dit dus een praktisch pluspunt. Wanneer u de houtopslag vol heeft liggen, hoeft u onder geen enkel beding uw stoel te verlaten om nieuwe voorraad te halen. Het enige waarvoor u nog op hoeft te staan, is voor het inschenken van een wijntje en het serveren van een hapje. U hoeft zich nergens anders zorgen over te maken. Bovendien levert het een mooi plaatje op: de tuinhaard heeft een zeer symmetrische vorm en de kleur van het hout steekt mooi af tegen die van het staal.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *